تجهیزات آتش نشانی از قبیل جعبه و قرقره (هوزریل آتش نشانی)، نقش بهسزایی در افزایش ایمنی یک ساختمان در برابر حریق ایفا میکند. معمولا این تجهیزات درون جعبه آتش نشانی نگهداری میشوند. در این صورت در طی سالها، دچار آسیب و یا اختلال در عملکرد نمیشوند.
فرآیند طراحی و ساخت یک جعبه آتش نشانی اگر مهمتر از تجهیزات داخل آن نباشد، کم اهمیتتر از آنها نیست. یکی از موارد مهمی که در ساخت یک جعبه آتش نشانی باید در نظر گرفت، استفاده از قطعات با کیفیت است . یکی از این قطعات کوچک اما در عین حال مهم لولا است. در این مقاله میخواهیم در خصوص انواع لولای مورد استفاده در ساخت جعبه آتش نشانی صحبت کنیم. آنچه در این مقاله میخوانیم:
- معرفی انواع لولای بهکار رفته در جعبه آتش نشانی
- مقایسه لولاها از نظر مقاومت
- ویژگیهای لولای جعبه آتش نشانی
معرفی انواع لولای بهکار رفته در جعبه آتش نشانی
تولیدکنندگان تجهیزات آتش نشانی از لولاهای مختلفی برای اتصال درب جعبه آتش نشانی به بدنه آن استفاده میکنند. در ادامه سه نمونه از لولاهای پرکاربرد در این صنعت را معرفی میکنیم.
لولای کتابی:
لولای کتابی و یا لولای تخت یکی از مقاومترین لولاهایی است که تولیدکنندگان تجهیزات آتش نشانی از آن استفاده میکنند. این لولا به صورت روکار نصب میشود. به همین دلیل گاهی آن را لولای روکار نیز مینامند.
لولای روکار اغلب با پوشش آبکاری تولید میشود. پوششهای آبکاری چند مرحلهای، لولاهای کتابی را در برابر شرایط محیطی، مقاوم میکند.
لولای مخفی:
لولای مخفی نمونه دیگری از لولاهایی است که برخی از خریداران خواهان آن هستند. این لولا همانطوری که از نامش پیدا است، به صورت توکار و مخفی نصب میشود. به همین دلیل جعبهای که به این لولا تجهیز میشود، ظاهر زیبایی داشته و اقبال فراوانی در بین مشتریان دارد.
در هنگام بسته شدن درب جعبه آتش نشانی، لولای مخفی کاملا پنهان میشود.
لولای گازور:
نوع سوم لولایی که در جعبه آتش نشانی مورد استفاده قرار میگیرد، لولای گازور است. این لولا نیز همانند لولای مخفی به صورت توکار نصب میشود. لولاهای گازور در ساخت جعبه آتش نشانی، کمتر از سایر لولاها مورد استفاده هستند.
مقایسه لولاها از نظر مقاومت
در بندهای قبلی در خصوص سه نوع لولای مورد استفاده در جعبه صحبت کردیم. اما کدام لولا از مقاومت مکانیکی بالاتری برخوردار است؟
در میان این سه نوع لولا، آن لولایی که از قطعات ظریف، حساس و ساختار سادهتری تشکیل شده باشد، مقاومت و استحکام بیشتری نیز دارد. لولای کتابی این ویژگیها را دارد. بنابراین این لولا از مقاومت بیشتری نسبت به دو نوع دیگر (مخفی و گازور) برخوردار است. شاید برخی از معماران مینیمالیست، ترجیح بدهند لولای جعبه آتش نشانی مخفی باشد. از این رو آنها جعبههایی با لولای مخفی و یا گازور (توکار) را انتخاب میکنند. اما لولای مخفی به مراتب مقاومتر از لولای گازرو است.
برای خرید جعبه آتش نشانی آریاکوپلینگ با ما همراه باشید
ویژگیهای لولای جعبه آتش نشانی
یک لولا چه ویژگیهایی داشته باشد تا برای جعبه آتش نشانی مناسب باشد؟ در ادامه به برخی از این ویژگیها اشاره میکنیم:
- لولای یک جعبه باید از استحکام مکانیکی بالایی برخوردار باشد. زیرا عمر یک جعبه به اندازه عمر ساختمان خواهد بود. به عبارت دیگر، اگر قرار است از یک ساختمان 50 سال استفاده شود، جعبه آن نیز باید طوری طراحی شود که تا 50 سال قابل استفاده باشد. بنابراین لولای ضعیف به کار نمیآید.
- لولای بهکار رفته در یک جعبه بایستی اجازه باز شدن درب جعبه تا بیش از 170 درجه را بدهد. تنها در این صورت است که کاربر در هنگام حریق به درستی میتواند از قرقره و هوزریل داخل جعبه استفاده نماید.
- لولا باید دارای پوششی باشد که به راحتی دچار خوردگی و زنگ زدگی نشود. امروزه لولاها دارای روکش آبکاری نیکل و کروم هستند. این روکش علاوه بر اینکه ظاهر زیبایی به لولا میدهد، از آن در برابر خوردگی نیز محافظت مینماید.
انواع لولای مورد استفاده در جعبه آتش نشانی
معمولا تولیدکنندگان از سه نوع لولا در ساخت یک جعبه آتش نشانی استفاده میکنند. این لولاها عبارتند از : لولای کتابی (روکار)، لولای مخفی و لولای گازور (توکار)
در میان سه نوع لولای کتابی، مخفی و گازور، لولای کتابی از مقاومت و استحکام مکانیکی بالاتری برخوردار است
· لولای یک جعبه آتش نشانی باید از استحکام مکانیکی بالایی برخوردار باشد.
· لولای بهکار رفته در یک جعبه بایستی اجازه باز شدن درب جعبه تا بیش از 170 درجه را بدهد.
· لولا باید دارای پوششی باشد که به راحتی دچار خوردگی و زنگ زدگی نشود.
- حضور آریاکوپلینگ در نمایشگاه صنعت ساختمان شیرازمجموعه آریاکوپلینگ با برپایی غرفه محصولات در نمایشگاه صنعت ساختمان شیراز شرکت کرد. به گزارش روابط عمومی آریاکوپلینگ، نمایشگاه صنعت ساختمان شیراز از 8 الی 11 تیرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی این شهر […]
- حضور دانشجویان رشته طراحی صنعتی دانشگاه علم و صنعت در مرکز آموزش آتش نشانیدانشجویان شرکت کننده در مسابقه طراحی محصول از مرکز آموزش بین المللی آتش نشانی تهران بازدید کردند. به گزارش واحد روابط عمومی آریاکوپلینگ، روز پنجشنبه 9 تیرماه 1401، جمعی از دانشجویان رشته طراحی صنعتی دانشگاه علم […]
- بازدید دانشجویان شرکت کننده در مسابقه طراحی محصول ازمجموعه آریاکوپلینگدانشجویان شرکت کننده در مسابقه طراحی محصول در حوزه ایمنی و آتش نشانی، از مجموعه آریاکوپلینگ بازدید کردند. به گزارش روابط عمومی آریاکوپلینگ، دانشجویان شرکت کننده در مسابقه طراحی محصول در حوزه ایمنی و آتش نشانی […]
- اتصالات آتش نشانی استورز (STORZ Coupling)کوپلینگها در صنعت تجهیزات آتش نشانی چه تجهیزاتی هستند؟ در زبان انگلیسی، کوپلینگ (Coupling) از واژه Couple به معنای جفت شدن مشتق شده است. در صنعت تجهیزات آتش نشانی، کوپلینگها اتصالاتی هستند که دو قطعه مختلف […]
- برپایی غرفه محصولات آریاکوپلینگ در اجلاس سازندگان و طراحان اصفهاندر اجلاس طراحان و سازندگان اصفهان آریاکوپلینگ با برپایی غرفه محصولات حضور پیدا کرد. به گزارش روابط عمومی آریاکوپلینگ، اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان 24 و 25 خردادماه 1401 در سیتی سنتر اصفهان برگزار شد و […]